Het nut van Niksen


Kunnen wij hier in NL eigenlijk nog wel "Niksen"? Of zoals ze dat zo mooi in La Bella Italia zeggen: " dolce far niente".. het zoete zalig nietsdoen?

Neem nou vandaag. Een mooie dag: vrij, geen kind, geen afspraken, de zon schijnt.

Ik MOET dan al gauw van alles van mezelf: wandelen, naar het strand, afspreken met iemand, toch ook wat werk doen, de was, de administratie, het bos in, fietsen, bellen, een film kijken etc.

Helemaal als het in mijn leven niet gaat zoals ik wil en er financiele situaties de kop opsteken waar ik een beetje bang van kan worden. Dan MOET ik in beweging van mezelf, ook op zondag!

En wat heb ik gedaan vandaag?

DAT wat ik WILDE: uitgebreid skypen met kindlief, heerlijk lang douchen met de muziek keihard aan, zalige koffie zetten, 100% NL op de radio, die oude stapel Libelle's/Happinezen en lekker warm onderuit op het kleed dicht bij de verwarming.

Zucht.. wat fijn. En dan ook nog een groot artikel tegenkomen over Italie, een onderzoek van Universiteiten Harvard en Stanford waarin bevestigd wordt dat 'druk zijn' en 'doorhollen' niets goed doen voor prestaties.

Nee, het brein functioneert BETER als het regelmatig rust en afleiding krijgt! Taken worden beter uitgevoerd, de creativiteit gaat omhoog en het gevoel van welbevinden groeit.(Bron: Times)

Oh ja, en af en toe op mijn rug gaan liggen om naar de mooie luchten te staren....

Wat een goddelijke zondag ;-)

Zou ik vaker MOGEN doen..

#niksdoen #niksen #vrijetijd #moeten #vrijedag #ontspannen #creativiteit #lummelen #staren #genietenvanniks #vrij #nietsdoen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Locatie
                                         
Hart in Huis
Amstelveen
06-288.453.97
 

Vragen? Stel ze via:

CONTACT of
danielavannassauw@gmail.com
 


© 2016-2020 door
Daniela van Nassauw
(by Wix)