UITRUSTEN VÓÓR DE VAKANTIE..?


GEVOEL BOVEN VERSTAND

Gisteren nam er iemand plaats in de stoel, een nieuwe klant, die zei: '' ja, ik dacht ik boek maar een massage, want ik wil UITGERUST op vakantie volgende week''. WAUW. ZO, dacht ik meteen, dat hoor ik niet vaak (eh, zeg maar nooit). '' En wie weet neem ik morgen maar alvast vrij om thuis nog wat werk af te maken en de week verder ook''. GOH, bleef mijn reactie. Totdat ik hem ging aanraken, uitnodigen dieper te ademen en met zijn aandacht 'naar binnen' te gaan. De stoel te voelen waarop hij zat, zijn voeten op de grond. Mijn handen op zijn schouders legde en vroeg: '' wat voel je op dit moment?", hij sniffend antwoordde: '' moe en emotioneel''. Daar kwam de 'welbekende aap uit de mouw'. Want hij bleek niet moe van de afgelopen weken. Of maanden. Maar al pratend zei hij dat hij zelfs tegenover zichzelf moest toegeven dat dit al jaren aan de hand was. Maar... de lat maar hoog bleef leggen.

Maar... het hem maar niet lukte het rustiger aan te doen.

Maar... hij wist wat werkte maar het maar niet inzette voor hemzelf. Maar.. dat hij best wilde mediteren, maar om dat dan meteen een half uur te doen??!

Zucht. Pijnlijk. En herkenbaar. Want ik wilde vroeger ook:

- leren mediteren

- vroeger opstaan

- gezonder eten

- meer bewegen

- relaxter werken en mijn werk niet mee naar huis nemen

MAAR... dat moest het liefst wel ALLEMAAL tegelijkertijd. En meteen GOED (whatever that may be). Toen iemand me aanraadde te beginnen met 5 MINUTEN stil zitten, snapte ik daar niet veel van. En nu hoorde ik het mezelf zeggen tegen deze man, omdat ik inmiddels heb ervaren dat het WEL heel goed zo kan werken. BETER elke dag 5 minuten, die heel do-able zijn. Ook op lange termijn. DAN opzien tegen een half uur, het tóch doe, en het dat vervolgens een week volhouden. Nu zou je denken: het is die hoge lat, he? Maar eigenlijk gaat het daar niet, alleen, om. Deze man had zelf heus door waar het aan lag. Want na onze (te korte) sessie van 20 minuten, toen ik vroeg hoe hij het had ervaren, zei hij: '' ik vind voelen zoo moeilijk".

En dat is vaak waarom we zoveel DOEN. Omdat we dan het GEVOEL (DENKEN TE) HEBBEN dat.... En daarmee gevoelens juist negeren.

Mensen die moeite hebben met voelen, zijn vaak juist veel-voelers. Maar omdat er zoveel te voelen valt en we niet geleerd hebben wat er mee te doen, negeren we het beter. Niet geleerd op school. Niet over gesproken thuis. Dus wat moet je er in godsnaam mee als je volwassen bent? Leef jij ook zo naar de vakantie toe?

Kijk je uit naar 'niets doen'?

Zie jij de vakantie als je grootste bron van oplaad-tijd? Grote kans dat je in je leven te weinig ME-TIME hebt ingebouwd. Dat je te weinig voor je lichaam zorgt en je binnenwereld die zich daarin afspeelt. Massage-tijd is Kwalitijd. Massage-tijd is Oplaad-tijd, Ontlaad-tijd, Voel- en Verwerktijd. En voelen? Voelen kun je leren. Ja, van voelen kun je zelfs gaan houden. We zijn nu eenmaal allemaal gevoels-wezens.

De HOOGSTE TIJD om deze tijd dus voor jezelf te boeken!

Kies je voor stoel? Kleren aan, zitten, ontspannen en op reis. Kies je voor tafel? Keren uit, liggen, ontspannen en op reis. Maak vandaag nog die afspraak. Niets zo belangrijk als je lichamelijke en geestelijke onderhoud. Wil je lang plezier hebben van je lijf en leven....

Ik wens je heerlijke relaxte en zomerse dagen!! (wat een zomer 2018 he? echt wauw!)

LIEFS Daniela

#voelen #uitrusten #niksdoen #delaathoogleggen #langetermijngezondheid #massagetijdiskwalitijd #emotioneelonderhoud #lichamelijkeapk

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Locatie
                                         
Hart in Huis
Amstelveen
06-288.453.97
 

Vragen? Stel ze via:

CONTACT of
danielavannassauw@gmail.com
 


© 2016-2020 door
Daniela van Nassauw
(by Wix)