Massage en Sex


Het moet maar eens gezegd: massage wordt nog veel te vaak met sex verbonden. En verward ook. En dat is echt een oud idee. En ook weer niet. Huh? Dat ga ik proberen uit te leggen. (ik ga er even vanuit dat je inmiddels weet wat voor massages ik geef ;-)) Eh, dat zeg ik wel, maar waar begin ik dan?

Want masseren is aanraken.

Sex ook. Masseren is voelen. Sex ook. Masseren gaat over contact Sex ook. Maar waar ligt het verschil dan in? Nou, o.a, misschien wel in het idee dat je sex hebt om 'iets te krijgen'. Van de ander. Want wees eerlijk, de meeste sex is daarop gericht. Werken naar opwinding en orgasmes en hop, dat was sex. En vervolgens ga je door met je werk en boodschappen. Tot de volgende sex-actie. Er is echter ook een andere vorm van sex. In tantra wordt daarmee gewerkt. En dat is je eigen levens-energie (en ja, dat is óók seksuele energie) opwekken, voelen en ervaren. En met die energie alles beleven. En met alles bedoel ik dan: je leven. En ja, dat kan heel goed door sex. Maar hoeft niet alléén door sex. Er zijn ook (bewegings-, adem-) oefeningen die je in je eentje doet waarmee je een enorme berg energie door je lijf kunt laten gieren, die orgastisch voelt. Maar deze energie wordt dan niet opgewekt met als doel om klaar te komen, maar om een diepere beleving met jezelf (en dus ook met de ander) aan te gaan. Met als doel om deze energie door je hele lichaam (en dus niet alleen door je geslacht) te laten stromen. En je te helpen herinneren dat je deze energie in wezen BENT. Zo krijg je vanzelf meer contact met je binnenwereld. Met je gevoelens, emoties, opgeslagen herinneringen, je spirituele kant van je zijn. En dáár komt de overeenkomst met massage weer om de hoek kijken. Want door aanraking, adem en bewust zijn kun je ook tijdens massage meer contact krijgen met je binnenwereld. Ju kunt meer gaan voelen en meer contact gaan voelen met je levensenergie. En dus met seksuele energie. In wezen is deze levensenergie een heel liefdevolle energie. Dat is wie jij en ik werkelijk zijn. Een allesomvattend groots gevoel van Zijn. Precies dat gevoel dat we zo fijn vinden bij orgasmes. We lossen (even) helemaal op in het niks. En in het alles. Geen denken, geen oordelen, geen aannames. Alleen maar een puur zijn. Daarbij is massage slechts een middel. Net als tantra. Net als sex. Net als ademen. En ben ik als masseuse/ healer slechts een doorgeefluik om de ander zichzelf (weer) te laten voelen . Want uiteindelijk is daar waar alles gebeurt. In jou. En wat iedereen wil is tenslotte: ''doei blokkade'' en ''hallo fijn levensgevoel''. O ja:

dus misschien begrijp je inmiddels wel dat al die blokkades/ oordelen/ aannames die je hebt over sex, ook je levenslust en levensenergie kunnen beïnvloeden. En vice versa. En daarvoor is je lichaam altijd hét meest verfijnde, eerlijke, zuivere instrument om mee te werken. Hoe ervaar jij dat?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Locatie
                                         
Hart in Huis
Amstelveen
06-288.453.97
 

Vragen? Stel ze via:

CONTACT of
danielavannassauw@gmail.com
 


© 2016-2020 door
Daniela van Nassauw
(by Wix)