Voelen vind ik niet fijn! Ik denk liever..


Dit is wat ik (en met mij vele anderen) mijzelf vroeger, onbewust toen nog uiteraard, heb verteld. Het was niet veilig, niet handig, niet gepast en niet gewoon. Dus overleefde ik mijn wereld door vooral in mijn hoofd rond te dwalen, in mijn denken. En daarmee onder-drukte ik mijn ware gevoelens.

Heel veel gevoelens, zo bleek later, want ik weet inmiddels dat ik een veel-voelend wezen ben. Ook dat werd mij vroeger al verkeerd verteld. Overgevoelig. Dát was ik. De manier waarop het gezegd werd alleen al.. Het was niet gewenst en niet fijn. Onhandig vooral. Op mijn 33e barstte de bom. Ik belandde in een depressie.

Het woord zegt het al: DE-PRESSIE -> Onder-Drukking. Dus toen ik d.m.v allerlei therapievormen daarmee om leerde gaan, ging ik óók meer voelen.

DAT was niet de bedoeling! Mijn hoofd draaide overuren. Ik SNAPTE niks meer van het leven. Gelukkig werd ik liefdevol toegesproken dat het echt goed zou komen. En dat was nodig, want vooral de 'vervelende gevoelens' staken de kop op. Boy o boy, wat vond ik dat lastig! Als ik eenmaal huilde was ik bang dat het dagen zou aanhouden en nooit meer zou stoppen.. Na 18 maanden in dagbehandeling en wat meer structuur aangebracht te hebben in mijn leven, wist ik het: Ik wilde leren voelen!

Want alles in mij zei dat dáárin sleutels lagen voor mij. Alles in me zei dat er nog veel meer te ontdekken viel voor me, als ik maar meer comfortabel werd met het voelen.

En zo begon ik aan de Massage-opleiding én een nieuwe carrière. Nooit meer full-time werken voor een baas die mijn regels bepaalde (en mijn vakanties en vrije uren) Maar ZELF voelen wat klopte voor mij. Nee, dat was geen gemakkelijk pad. Verre van. Maar ik pakte alles aan wat ik maar tegen kwam en waarvan ik dacht dat het me kon helpen in het mijzelf Leren Voelen. De weg terug naar mijn eigen Natuur, zo zou later blijken. Zo danste ik de 5-Ritmes, deed al familie-opstellingen toen ze nog niet zo bekend waren, ging naar psychomotion, liet me masseren, slikte Bach Bloesems, deed yoga, readings en healings, nam klankbaden, verving mijn huisarts door homeopaten/ natuurartsen/ kinesiologen, volgde Reiki en Quantum Touch. Ik ben vast nog veel dingen vergeten. Maar ik ging leren luisteren naar mijn innerlijk en intuïtie.

Niet echt de dingen die ik thuis geleerd had of later op school of door de maatschappij aangemoedigd. Thuis leerde ik, als Jehovah's Getuige-kind, vooral dat ik in God moest geloven. Veel bidden en de bijvel bestuderen. En leven volgens bedachte regels. Lief en braaf zijn. Een voorbeeld zijn. Gehoorzaam zijn. Volgzaam zijn. Op school moest ik ook vooral luisteren, gehoorzaam zijn, volgzaam zijn. En op werk later eigenlijk deed ik meer van hetzelfde. Nee, dit is geen klaagzang en roep om zieligheid. Ik ben ENORM BLIJ dat ik dit heb meegemaakt! Want juist DOORDAT ik kom, waarvandaan ik kom, besef ik mij de grootsheid van mijn leven in vrijheid NU. Besef ik hoe fijn het is geworden om te voelen. Erop te vertrouwen dat gevoelens IN DIENST STAAN van mij. Ik heb in mijn lichaam leren geloven EN daardoor in mijn leven. Ik begrijp mensen die 'niet durven voelen'. Ik begrijp waarom mensen soms met hun ogen open op de massagetafel liggen. Ik begrijp de klachten van mijn klanten. Ik begrijp waar mensen zitten door hun taalgebruik over henzelf. Ik begrijp mensen die zich gehaast voelen, onrust voelen, tegen een burn-out aanzitten.

EN

Ik voel mee met hun klachten. Ik adem mee wanneer iemand niet voldoende ademt.

Ik voel in als mijn klant iets moeilijks tegenkomt. Ik geef terug wat ikzelf voel, als een klankbord.

Ik vertel wat ik 'hoor' en 'zie', als een doorgeefluik. Ik reis mee, op de reis door hun lijf en hun leven.

Ik weet nog altijd waar vandaan ik kom en zal dat nooit vergeten.

Het is de parel, waardoor ik nu doe wat ik doe. En ik hou ervan!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Locatie
                                         
Hart in Huis
Amstelveen
06-288.453.97
 

Vragen? Stel ze via:

CONTACT of
danielavannassauw@gmail.com
 


© 2016-2020 door
Daniela van Nassauw
(by Wix)