Foutje of zo bedoeld?


Ons bewust-zijn groeit. Met de dag. Door kennis, door wetenschap, door onderzoek. En ook doordat het leven ons stukken voorzet waar we wel op een nieuwe manier naar 'moeten' kijken. Simpelweg omdat de oude manier niets meer oplevert. We openen meer en meer ons hart, omdat we merken dat we er alleen met ons hoofd niet komen. Omdat dat vaak alleen maar meer van hetzelfde teweeg brengt. En dit is een tijd van vernieuwing, van groei. Iets wat een natuurlijk proces is in de hele natuur. Maar waarin wij als mensen toch net even teveel zijn doorgeslagen om vooral kijken naar buitenkant, perfecte vorm (whatever that may be), 'passen in', doelen, targets, meer en meer. En zelfs de aarde met haar natuur uit het oog zijn verloren. Maar even terug naar mijn vak: het lichaam.

Hoe zit het daar mee? Meer dan ooit horen we over kankers, ziektes, aandoeningen etc. En veelal wordt er altijd meteen gedacht: dit moet weg! dit moet bestreden, behandeld, weggesneden, weggelaserd. Terwijl er een nieuwe golf is die het tegengestelde doet. Wat dan? Het eerst accepteren. Jawel, je leest het goed. Accepteren! Wat zoveel betekent als: er helemaal mee (eens) zijn... het toelaten... het niet weg willen hebben/ wegdrukken/ onderdrukken. Er geen weerstand tegen bieden. Ja maar...

Ik ga nu even niet in op de natuurlijke reactie van een mens. Want wees eerlijk, wat is nog natuurlijk te noemen tegenwoordig?

Dus stel: Je krijgt dat 'ongeluk' en beland thuis. En zittend op de bank komt je erachter dat je amper nog geluid kunt verdragen, niets kunt tillen zonder daarna moe te worden en mega hoofdpijnen te krijgen. Wat doe je dan?

Deze Nieuwe Staat van Zijn he-le-maal in je lijf opnemen. Accepteren. Dit is een meditatie op zich, zeg ik uit ervaring. Helemaal voelen hoe het NU met je is. Hoe het NU voelt. Wat je NU wel of niet kan. Zonder oordeel. Zonder weerstand.

Zonder verhaal.

Want de verhalen, die we bijna accuut maken, die maken juist dat we bij onze lijfsignalen vandaan geraken.

'' o god, nu kan ik niet meer naar mijn werk''.... '' nu kan ik nooit meer dit of dat''... '' hoe moet het nu met...?'' Terug naar NU. Dát is precies wat er gevraagd wordt. VAN JOU. Voel. En blijf erbij (dus verdwaal niet in je verhalen in je hoofd). En vanuit elk moment ontvouwt zich het volgende moment. Dus ook elke volgende stap, of oplossing, of 'what to do'.

Toen ik in 2013 een aquabubble op mijn nek kreeg en mijn nek 'krak-krak-krak' zei, was dat het begin van zo'n intens (langdurig) intern proces. En wat ik ervan geleerd heb, is bovenstaande. Het leven maakt geen foutjes. Op dat moment leek het een 'ongeluk', maar along the way bleek het een cadeau van het Universum op mijn levenspad. Een kans om te groeien. Een kans om anders naar mijn lijf en leven te gaan kijken. Een kans om te leren verbeteren waarin ik nog niet 'goed' was en wat me een veel gelukkiger mens maakt. En ja, dat gebeurt meestal pas achteraf dat je dat kunt zien. Maar dit wetende, betekent voor mij dat ik nu veel vaker in mijn leven denk: "hee, interessant..." als er weer eens iets onverwacht, ongewild, vreemds, raars, onprettigs gebeurt. En dat ik naar mijn lijf ga om te voelen. '' Hoe voelt dit?''. Want het lichaam is een supergevoelig systeem met een nauwkeurig afgestelde feedback. Speciaal helemaal in dienst van jou! En op de tafel of in de stoel zal ik je dan ook altijd uitnodigen om daarnaar te (leren) luisteren. Naar de wijsheid van jouw lijf. Want geloof mij, ze is onwijs wijs! Het lastigste is vaak het leren luisteren.

Daarvoor mag je diep afdalen in je binnenste. En massage-tijd is daar ideaal geschikt voor. Natuurlijk is daar altijd weer De Vrije Wil. Die maakt dat een ieder van ons kan kiezen, wat ermee te doen ;-) It's up to you and me.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Locatie
                                         
Hart in Huis
Amstelveen
06-288.453.97
 

Vragen? Stel ze via:

CONTACT of
danielavannassauw@gmail.com
 


© 2016-2020 door
Daniela van Nassauw
(by Wix)